Sass skal vende skuden for Helle

Det er ikke Henrik Sass Larsen, der har tigget den socialdemokratiske partiledelse om at tage ham til nåde. Tværtimod. Det er statsminister Helle Thorning-Schmidt og den øvrige top, der har bedt Sass Larsen om at tage roret i folketingsgruppen.

Sådan lyder analysen fra Weekendavisens politisk redaktør, Arne Hardis, efter at det er kommet frem, at Henrik Sass Larsen får politisk comeback som formand for folketingsgruppen.

"Det er et udtryk for, at alting sejler i den socialdemokratiske del af regeringen, og at de har erkendt det. Der mangler en ledelse, der kan fortælle, hvorfor man har regeringsmagten," siger Arne Hardis.

God kommunikator

Han fremhæver, at Henrik Sass Larsen tidligere har vist store evner for at holde hele folketingsgruppen informeret og holde god kontakt til interesseorganisationer, fagbevægelse og andre vigtige dele af det socialdemokratiske bagland.

Derfor har partiledelsen bedt ham sætte sig for bordenden, til trods for at der stadig ligger en uafsluttet sag hos Folketingets Ombudsmand om den sikkerhedsvurdering, der i efteråret blev årsag til, at Henrik Sass Larsen højst overraskende ikke blev minister i Helle Thorning-Schmidts regering.

For partiledelsen er posten som gruppeformand det logiske sted at placere Sass Larsen, mener Arne Hardis.

"De er utilfredse med, hvordan det hele går, og det har de også al mulig grund til at være," siger Arne Hardis med henvisning til den seneste tids meningsmålinger.

Sass kan samle partiet

Tendensen har gennem længere tid været, at kun omkring hver femte vælger har tænkt sig at stemme på Socialdemokraterne. Ifølge Arne Hardis kan netop en figur som Henrik Sass Larsen være den, der kan samle partiet om en fortælling om, hvad partiet vil med regeringsmagten.

"Den offentlige fortælling om regeringsprojektet er, at det er løftebrud, det er højreorienteret og blå politik. De er nødt til selv at finde en formulering af, hvad den politik egentlig er," siger Arne Hardis.