Nyheder

Sass: Nu skal de have modstand

Henrik Sass Larsen er officielt valgt som Socialdemokraternes gruppeformand.

Det skete onsdag aften, da Socialdemokraternes folketingsgruppe mødtes på Christiansborg.

"Nu er jeg blevet bedt om at løfte en konkret opgave i den socialdemokratiske gruppe. Og det har jeg sagt ja til. Og det glæder jeg mig til. Fordi at jeg synes, at vi alle i Socialdemokraterne skal i offensiven. Vi skal sikre, at dem ovre på den anden side af banen også får lidt modstand," siger Henrik Sass Larsen umiddelbart efter udnævnelsen.

Udnævnelsen var sluppet ud

Nyheden om at Henrik Sass Larsen var på vej tilbage til en toppost hos Socialdemokraterne kunne TV 2 afsløre allerede tirsdag aften, men det var først på mødet i folketingsgruppen onsdag aften, at udnævnelsen blev officiel.

"Henrik og jeg har arbejdet sammen i rigtig mange år og har arbejdet godt og tæt sammen. Så vi vil selvfølgelig fortsætte det samarbejde. Og det får vi mulighed for at gøre nu, hvor Henrik er tilbage," siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter udnævnelsen.

Mogens Jensen og Frank Jensen er samtidig udpeget som næstformænd i partiet, mens Jeppe Kofod udnævnes til EU-parlamentskandidat.

Sass Larsen var politisk ordfører i partiet indtil 29. september sidste år, hvor han oplyste, at han ikke blev minister i den nye regering, da PET havde rejst tvivl om hans sikkerhedsgodkendelse.

Ingen kommentarer til sag

Han vil ikke kommentere på den sag, han i øjeblikket kører hos Ombudsmanden mod Stats- og Justitsministeriet, som udløber af sagen om den afviste sikkerhedsgodkendelsen.

"Nu vil jeg arbejde for, at Socialdemokraterne står stærkest muligt," siger Sass Larsen.