Nyheder

Sass: Jeg har aldrig brudt loven

Socialdemokraternes nye gruppeformand, Henrik Sass Larsen, understreger i et interview på TV 2 NEWS, at han aldrig har begået ulovligheder, ligesom han ikke forventer, at der er mere i hans fortid i Køge og omegn, som kan belaste Socialdemokratiet.

"Allright - jeg begik en fejl i sin tid, og det var det. Det har jeg også erkendt og taget konsekvensen af, men jeg har faktisk aldrig begået lovbrud eller ulovligheder. Og derfor mener jeg heller ikke, at der er nogen grund til, at jeg skal dømmes ude for tid og evighed."

"Det er ret overvældende"

Han siger desuden, at han er glad for at være tilbage i dansk politik og for at være blevet bedt om at påtage opgaven som Socialdemokraternes gruppeformand - et valg, der også er kommet lidt bag på ham selv.

"Jeg havde jo ikke bare sat mig ned og forventet, at jeg ville blive kaldt på. Derfor kommer sådan noget altid lidt overrumplende, når det endelig sker. Det er ret overvældende og overrumplende at blive kastet ind i det hele igen," siger han.

"Jeg skal falde på mine politiske holdninger"

Han siger desuden, at han til tider har overvejet helt at forlade dansk politik:

"Det kunne man godt blive fristet af nogle gange, men på den anden side: Hvis jeg skal sparkes ud af politik, så må vælgerne i Køge gøre det. Jeg håber selvfølgelig at blive genvalgt. Hvis jeg skal falde på noget, skal det være mine politiske holdninger og ikke en smedekampagne fra en formiddagsavis," siger han.

Har med omhu valgt at holde lav profil

Han afviser, at der var en aftale mellem ham selv og Helle Thorning-Schmidt om, at han ville blive sluppet ind i varmen igen:

"Sådan nogle aftaler skal man på ingen måder lave. Efter regeringsdannelsen skulle jeg bruge meget lang tid på at diskutere denne her sag. Det har også været klart for mig, at jeg ikke skulle frem og kommentere alle mulige ting, der skete i dansk politik. Så jeg har med omhu valgt at holde lav profil, men jeg har passet mit arbejde i Folketingets udvalg - og det har såmænd også været meget fornøjeligt."

"Er du gal?"

På spørgsmålet om, hvorvidt Henrik Sass Larsen skal fejre sin nye post i aften, eller om han med det samme trækker i arbejdstøjet, kommer svaret prompte:

"Er du gal. Jeg skal jo lave 22'eren (TV 2 NYHEDERNES 22-udsendelse, red.) her bagefter. På et tidspunkt skal jeg hjem og lige nå at sove, inden jeg skal på morgen-tv, så der bliver ikke megen fejring," siger han.

Jeg vil ikke have sag hængende altid

Henrik Sass Larsen har klaget til ombudsmanden om nogle specifikke forhold i forbindelse med sagen om sikkerhedsgodkendelse, og den sag fortsætter, selvom Henrik Sass Larsen nu er blevet gruppeformand:

"Det er faktisk vigtigt for mig at kunne fremlægge - hvis det bliver muligt - dokumentation for, at det jeg i sin tid sagde den her sag handlede om, er korrekt, og at det var det korrekte billede, der blev fremlagt. Jeg vil ikke have hængende på mig til evig tid, at der nok var noget mere i sagen. Jeg vil gerne have fremlagt alt, og så kan folk selv danne deres indtryk af det," siger Henrik Sass Larsen.