Nyheder

Sass genkomst var et spørgsmål om tid

Det var bare et spørgsmål om tid, før Henrik Sass Larsen igen fik lov til at indtage en toppost i Socialdemokraterne. Det vurderer TV 2's politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen, efter at det er kommet frem, at Henrik Sass Larsen skal være partiets nye gruppeformand.

"Jeg tror, at der er en udbredt følelse både i baglandet og blandt vælgerne af, at nu har han udstået sin karantæne i forhold til topposter. Nu kan han være synlig igen," siger Peter Lautrup-Larsen.

Blev ikke godkendt af PET

Henrik Sass Larsen blev regnet for et sikkert kort til posten som finansminister i Helle Thorning-Schmidts regering, men måtte trække sig som kandidat i elvte time, da PET ikke kunne sikkerhedsgodkende ham. Årsagen var angiveligt, at Henrik Sass Larsen havde mødtes og skrevet sammen med Bandidosrockeren Torben Ohlsen, også kendt som Suzuki-Torben.

"Jeg tror, at de fleste - også blandt politiske modstandere - på Christiansborg følte, at han var blevet noget hårdt behandlet, så det var bare et spørgsmål om tid, før han kunne komme tilbage," forklarer Peter Lautrup-Larsen.

"Det har man også haft inde i overvejelserne, at selvfølgeligt kan Henrik Sass Larsen komme tilbage til en centralt placeret post."

En tro væbner

Den politiske analytiker vurderer, at Helle Thorning-Schmidt bliver styrket ved igen at have sin nærmeste rådgiver fremme i rækkerne.

"Det er en politiker, der har været bag projekt Helle Thorning-Schmidt, siden hun blev formand i 2005," siger Peter Lautrup-Larsen.