Nyheder

Sass fastholder sag mod S-ministerier

Selvom Henrik Sass Larsen får comeback som gruppeformand for Socialdemokraterne, så fastholder han sin sag hos Ombudsmanden mod Statsministeriet og Justitsministeriet.

Det siger Henrik Sass Larsen forud for at han formelt vælges som gruppeformand onsdag aften.

Dermed er den kommende gruppeformand fortsat i åben juridisk kamp med sine egne partifæller Helle Thorning-Schmidt i Statsministeriet og Morten Bødskov i Justitsministeriet.

Henrik Sass Larsen forsøger dog at nedtone konflikten:

"Det er jo ikke sager. Det er sager om aktindsigt. Det er en klage til Ombudsmanden, og den fastholder jeg. Det er jo en principiel sag, og så lader vi ombudsmanden arbejde med den sag," siger Henrik Sass Larsen.

Ingen sikkerhedsgodkendelse

Henrik Sass Larsen kunne efter valget i efteråret ikke få PET's sikkerhedsgodkendelse, så han kun blive minister. Det skyldes angiveligt et lidt for tæt forhold til til rockeren "Suzuki-Torben" fra Bandidos.

Den 45-årige politiker fra Køge har erkendt, at han ikke handlede korrekt i sagen, men har alligevel forsøgt at få offentliggjort de omstridte dokumenter i sagen.

Sass har læst dokumenterne og mener, at de vil rense hans navn og vise, at hans kontakter til rockere var ubetydelige og tilfældige. Dokumenterne er imidlertid fortrolige, mener Stats- og Justitsministeriet, som ikke har villet gøre dem til tilgængelige for offentligheden.

Derfor har Sass Larsen fortsat en sag kørende hos Ombudsmanden.

S-toppen har også valgt at se bort fra, at Sass Larsen blot to uger sit comeback skal møde i retten i Roskilde i bedragerisagen mod den tidligere socialdemokratiske lokalformand Tommy Kamp.