Nyheder

Engell: Thorning topstyrer partiet

Ikke i nyere tid har Socialdemokra-terne været så topstyret, som det er tilfældet under statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Sådan lyder det fra politisk kommenta-tor, Hans Engell, efter valget af Hen-rik Sass Larsen som ny gruppeformand i regeringspartiet:

"Ind imellem bliver det sagt, at Helle Thorning-Schmidt er en svag statsmi-nister og en svag partileder. Dette forløb viser, at Socialdemokraterne ikke i nyere historisk tid har været mere topstyret, end partiet er under Helle Thorning-Schmidts ledelse," siger han.

Sætter sig igennem som partileder

Hans Engell mener ikke, at Helle Thorning-Schmidt har skullet kæmpe særlig hårdt for at få genindsat sin tidligere politiske makker i toppen af Socialdemokarternes folketingsgruppe i stedet for Mogens Jensen:

"Som partileder sætter Helle Thorning-Schmidt sig igennem. Det var hende, der udpegede Mogens Jensen som gruppeformand, og det er også hende, der trækker ham af banen igen og trækker Sass ind," siger Hans Engell.

Sass og Thorning har ikke talt sammen

Den politiske kommentator er imidlertid ret sikker på, at Helle Thorning-Schmidt ikke allerede for syv måneder siden planlagde Henrik Sass Larsens comeback.

"I den fase hvor PET siger til departementscheferne, at de ikke kan anbefale en sikkerhedsgodkendelse (af Henrik Sass Larsen, red.) - og efter den fase - føler jeg mig ret sikker på, at der har været et langt forløb, hvor Helle Thorning og Henrik Sass ikke har talt ret meget sammen," siger Hans Engell til TV 2.

Han fortsætter:

"I betragtning af hvor nært de stod hinanden tidligere og i betragtning af, at det var ham, der bidrog til hendes sejr som partiformand og til, at hun i dag er statsminister, så har der været et langt forløb, hvor de to ikke har haft noget med hinanden at gøre."