Anklage: Kamp bestukket for mindst 50.000

Fri beværtning, nye habitter, en varmepumpe og en Iphone.

Det er bare nogle af de ting, den tidligere socialdemokratiske lokalformand Tommy Kamp modtog fra to caféejere i Køge. Sagen har medført en sigtelse for bedrageri mod Tommy Kamp og en sigtelse for bestikkelse mod de to caféejere.

Tommy Kamp har ifølge anklageskriftet bildt de to caféejere ind, at han kunne skaffe dem en tilladelse til udeservering på Køge Torv. Den tjeneste var imidlertid ikke gratis, og i perioden 20. marts 2007 til foråret 2011 har han således ladet sig beværte uden betaling på Café Vanilla.

Cykel, telefon og hytte

Men det var langt fra nok. Caféejerne har ifølge anklageskriftet også betalt to habitter og anden beklædning fra Tøjeksperten i Køge, en cykel af mærket Trek til en værdi af 21.000 kroner fra Cykel-X-Perten i Køge, en rejse til Alanya og Istanbul, en varmepumpe af mærket Saunier Duval til 5.995 og en Iphone 4 til 3.149 kroner.

Endelig betalte de to lejen af en hytte ved Vallø Stift for Tommy Kamp, hvilket beløb sig til 19.075 kroner.

Lægger man de opgjorte beløb i anklageskriftet sammen giver det 49.219 kroner. Oven i skal lægges det beløb, Tommy Kamp spiste og drak for på caféen, prisen for tøjet samt prisen for rejsen til Tyrkiet.

Sass Larsen i vidneskranken

Blandt de indkaldte vidner er blandt andre Tommy Kamps tidligere ven og partifælle, Henrik Sass Larsen. De to herrer har flere gange spist sammen på Café Vanilla, men ifølge Sass Larsen har de altid betalt for det, de spiste.

"Når jeg har været der selv, har jeg altid betalt af min egen lomme. Når jeg har været der nogle gange med Tommy Kamp, har han haft en regning på stedet, hvor han har betalt," har Henrik Sass Larsen tidligere udtalt.

Sagen kommer for ved retten i Roskilde 21. maj