Sass Larsen tilbage i S-toppen

TV 2 | NYHEDERNE erfarer tirsdag aften, at Henrik Sass Larsen onsdag udnævnes som ny gruppeformand hos Socialdemokraterne.

"Jeg har netop fået bekræftet, at Henrik Sass Larsen er på vej tilbage i et bemærkelsesværdigt comeback. Socialdemokraternes hovedbestyrelse vil i samråd med folketingsgruppen gøre Henrik Sass Larsen til ny gruppeformand," fortæller TV 2's politiske kommentator Henrik Qvortrup. Sass Larsen blev for et par måneder siden diskvalificeret af PET til at blive minister i Thornings regering.

Hvad er baggrunden for at Sass Larsen nu tilsyneladende er taget til nåde?

"Jeg tror, at der er to baggrunde. Først og fremmest, at den mistanke som PET kan have haft i forhold til Sass Larsen må være blevet mindre. Ellers turde Thorning-Schmidt ikke give Henrik Sass Larsen det her comeback," vurderer Henrik Qvortrup.

"Den anden grund er, at Henrik Sass Larsen er kendt som en utrolig dygtig politiker. Jeg føler mig overbevist om, at Helle Thorning simpelthen savner en stærk figur som Henrik Sass Larsen i den socialdemokratiske folketingsgruppe."

At PET ikke kunne sikkerhedsgodkende Sass Larsen i fjor, skyldtes angiveligt, at han sammen med vennen og partifællen Tommy Kamp tilfældigt havde mødt rockeren Torben Ohlsen Jensen - bedre kendt som Suzuki-Torben - på en café i Køge i maj i fjor.

Mange detaljer i sagen forblev mørkelagt, da både Henrik Sass Larsen og statsminister Helle Thorning-Schmidt forklarede, at de havde tavshedspligt.

Overborgmester i København, Frank Jensen, har også udsigt til at vende tilbage til toppen af Socialdemokraterne som ny næstformand for partiet. Det vil ske i parløb med partiets gruppeformand Mogens Jensen, erfarer Jyllands-Posten.