Nyheder

Henrik Sass Larsen får comeback og S-toppost

Henrik Sass Larsen og Frank Jensen får topposter i Socialdemokratiet med støtte fra Helle Thorning-Schmidt.

Tidligere politisk ordfører i Socialdemokratiet Henrik Sass Larsen er tilbage i partiet med en toppost som gruppeformand.

Udnævnelsen ventes at ske på et møde i Socialdemokratiets hovedbestyrelse onsdag, skriver flere medier.

Henrik Sass Larsen var udset til at blive finansminister i Thorning-Schmidts regering, men blev forbigået på grund af sine relationer til den tidligere socialdemokratiske kommunalpolitiker Tommy Kamp fra Køge.

Sammen med Tommy Kamp mødte Henrik Sass Larsen Bandidos-rockeren "Suzuki-Torben" på et værtshus i Køge.

De møder gav problemer med Politiets Efterretningstjenestes (PET) sikkerhedsvurdering af Sass Larsen, og fik statsminister Helle Thorning-Schmidt til at forbigå Sass Larsen som minister.

Allerede dengang spåede flere politiske kommentatorer, heriblandt Hans Engell, at Sass Larsen langt fra var færdig i politik. Også et flertal af lokalformænd i S-baglandet vurderede, at sagen ikke ville skade partiet eller Sass Larsens mulighed for at komme igen.

Også overborgmester i København Frank Jensen (S) har udsigt til at vende tilbage til toppen af Socialdemokraterne som ny næstformand for partiet. Det vil ske i parløb med partiets gruppeformand Mogens Jensen, skriver flere medier.

Det formelle valg af næstformand sker først på partiets kongres til september, men partitoppen ønsker en afklaring nu for at undgå, at der går fløjkrig og magtkamp i valget.

Posterne bliver ledige, fordi de nuværende næstformand, europaminister Nicolai Wammen og forsvarsminister Nick Hækkerup begge træder tilbage. Det er i strid med partiets regler at have to ministre som næstformænd.

Hovedbestyrelsen vil også beslutte, at Jeppe Kofod skal være partiets nye spidskandidat til Europa-Parlamentet. Med de tre nye poster har Thorning sikret, at der er givet noget til de tre fløje i Socialdemokraterne, skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/