Søren Gade direktør for landbruget

Forhenværende forsvarsminister Søren Gade gør nu et overraskende comeback. Han er her til morgen udnævnt til ny direktør for landbrugets store organisation - Landbrug & Fødevarer.

Udnævnelsen kommer efter en periode, hvor Søren Gade efter eget valg stort set har meldt sig ud af det landspolitiske billede.

Det ændrer sig nu, da landbruget har store interesser på spil i samarbejde med den nye Helle Thorning-regering - ikke mindst på miljøområdet.

Artiklen fortsætter under playeren

Udnævnelsen af Søren Gade betyder samtidig et farvel til den hidtidige direktør i Landbrug & Fødevarer, Carl Aage Dahl.

Gade: Går til opgaven med ydmyghed

Landbrug & Fødevarer er en privat erhvervsorganisation, hvis formål er at varetage fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for landmænd og fødevarevirksomheder.

Søren Gade siger om sin nye post:

"At skabe de bedste rammevilkår for landbrug- og fødevareerhvervet og dermed bidrage til væksten i det danske samfund er selvfølgelig det, det hele handler om. Og når det er sagt, så er det mit klare mål at videreføre og intensivere arbejdet med at føre landbrugs- og fødevareerhvervet helt ind i danskernes bevidsthed."

"Jeg glæder mig rigtig meget til mit nye job og går til opgaven med ydmyghed - og så skal jeg lige i arbejdstøjet og lære det hele at kende, inden jeg udtaler mig mere konkret om det."

Formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, udtaler:

"Samtidig med, at vi glæder os til det fremtidige samarbejde med Søren Gade, der har sin første rigtige arbejdsdag onsdag den 9. maj, vil vi gerne takke Carl Aage Dahl for hans mangeårige indsats i landbrugets organisationer, og vi ønsker ham held og lykke i fremtiden".

Den 22. februar 2010 gik Søren Gade af som forsvarsminister og forlod politik som følge af bl.a. lækagesagen.