Nyheder

Politikere dybt berørte af Trøjborgs død

Sagt om borgmester i Horsens og formand for KL, socialdemokraten Jan Trøjborg, som søndag døde som 56-årig:

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om Jan Trøjborgs død:

"Det er med stor sorg, at jeg har modtaget den meget triste nyhed om Jan Trøjborgs alt for tidlige bortgang. Mine tanker går til hans børn og nærmeste, der har mistet en kærlig far og et varmt og generøst menneske. Deres tab kan ikke erstattes".

*

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) om Jan Trøjborgs død:

"Han var efter min mening en af sin generations bedste begavelser i Socialdemokratiet. Han var en meget nær ven for mig. Jeg er meget ked af at have mistet ham. Det er en tragedie."

*

Mogens Jensen (S):

"Jan har i alle de politiske hverv, han har haft, virkelig forstået at læse spillet - været med, hvor det skete, traf de rigtige beslutninger."

*

Margrethe Vestager (R), økonomi- og indenrigsminister:

"Jeg kendte Jan godt og satte stor pris på ham. Både som kollega og samarbejdspartner."

"Vi var ministre sammen og senest har vi haft et tæt og stærkt samarbejde, hvor Jan som kommunernes formand og jeg som kommunernes minister havde mange fælles opgaver. Med Jan Trøjborgs død har vi mistet en, der var midt i noget."

"Mine tanker går til hans familie i denne svære stund"

*

Frank Jensen (S), overborgmester i København:

"Det er med dyb sorg, jeg har erfaret, at min nære ven og gode politiske kollega gennem tre årtier," Jan Trøjborg, er død.

"Jan og jeg har fulgtes fra ungdomspolitikken, ind i Folketinget, videre som ungeministre i halvfemsernes regeringer og senest over i kommunalpolitikken, hvor Jan indtil i dag har været en dygtig og vellidt formand for Kommunernes Landsforening."

"Danmark har desværre mistet en visionær og resultatorienteret politiker, der kunne have ført landets kommuner gennem store reformer og stærkere ud på den anden side."

*

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus

"Jan Trøjborgs død er dybt tragisk og rammer os med stor sorg og savn. Jan Trøjborg stod på toppen af sin politiske karriere, og det synes uforståeligt, at det kommunale Danmark på denne måde skal miste en af sine store skikkelser."

"Jan Trøjborg har gennem årene ydet en meget flot indsats på mange betydelige poster, senest som borgmester i Horsens og som formand for KL, og han vil blive dybt savnet."

"Ved Jan Trøjborgs alt for tidligere død har jeg mistet en kær kollega, og mine tanker går især til hans familie."

*

Villy Søvndal (SF), udenrigsminister og partiformand:

"Med Jans alt for tidlige død mister vi en god kollega, en dygtig og kompetent leder for kommunerne og en stærk stemme for Socialdemokraterne."

"Både som minister, borgmester, folketingsmedlem og KL-formand har Jan ydet en ekstraordinær indsats, som altid påkaldte sig respekt, uanset om du var enig med ham eller ej. Tankerne går i dag til Jans familie og nærmeste."

*

Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand for Dansk Folkeparti:

"Trøjborg har jeg kendt som et positivt politisk menneske, der arbejdede hårdt og konstruktivt."

"Jan Trøjborg var en af de politiske kolleger, som altid optrådte fair og som derfor var særdeles vellidt - også blandt politiske modstandere."

"Vi vil savne Jan Trøjborgs politiske med- og modspil og vore tanker går nu til hans nærmeste."

*

Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner:

"Jan Trøjborg var en politiker af en ganske særlig støbning. Han tog sin mangeårige erfaring fra Christiansborg med sig til Horsens, hvor han som markant og engageret borgmester var med til at sætte byen på danmarkskortet."

"Jeg har sat stor pris på samarbejdet med Jan Trøjborg - ikke mindst i forbindelse med regional vækst og udvikling i Region Midtjylland."

"Men også som formand for KL vil jeg mindes ham som en dygtig politiker og dedikeret samarbejdspartner, der mødte politiske med- og modspillere med lydhørhed."

*

Henrik Dam Kristensen (S), trafikminister:

"Jeg vil først og fremmest huske Jan som en bundsolid politiker."

*

Bjarne Corydon (S), finansminister:

"Det er helt utrolig trist og et kæmpe tab, at han er væk. Jeg regnede Jan for en personlig ven, og jeg synes, han repræsenterede noget af det fineste ved vores parti og ved dansk politik."

"Alle os, der kendte ham, havde store forventninger til, hvad han kunne have udrettet i de kommende år."