Nyheder

Kristian Jensen rystet over dødsfald

Nyheden om socialdemokraten Jan Trøjborgs død under et cykelløb får landets politikere til at reagere med sorg.

En af dem er gruppeformand og næstformand for Venstre, Kristian Jensen.

"Jeg er rystet over at høre, at Jan Trøjborg er død. Ikke bare fordi i morgen skulle kulminere med, at Giroen starter i Horsens, også fordi jeg har kendt Jan siden 1998," siger han til TV 2.

"Da jeg kom i Folketinget var han forskningsminister, og jeg kom i forskningsudvalget. Så vi har rejst i USA sammen og oplevet mange ting sammen. Og derfor er det en person, jeg har kendt i mange år, der pludselig forsvinder på den her måde."

Det kan komme pludseligt

Jan Trøjborg blev kun 56 år gammel.

"Først var det Jan Boye i Odense, og nu er det så Jan Trøjborg i Horsens. Det viser jo, at selvom man er toptrænet og i god form, så kan det komme pludseligt. Og det er forfærdeligt, at det rammer lige præcis i dag," siger Kristian Jensen.

"Når nogen bliver revet væk så pludseligt, så får det en til at tænke over, at man skal nyde det, man har, endnu mere. For du ved aldrig, hvornår det slutter."

Kristian Jensen sender sine tanker til Trøjborgs familie.

"Jeg håber, at Jans familie og de andre efterladte kan finde styrken til at komme videre herfra. Jan var en utrolig allround-politiker. Ikke nok med, at han bestred mange forskellige ministerier under Nyrups regeringstid, han viste sig også at være en fantastisk borgmester for Horsens og en, der var med til at bygge videre på den succes, Horsens oplever," siger venstremanden.

"Han har været en person, som har betydet utroligt meget både på Christiansborg og for kommunerne."