Ole Krohn: Nu svæver gribbene over liget

"Nu vil man se gribbene svæve over liget. Det er klart, at når så stor en spiller forsvinder fra indenrigsmarkedet, så kigger de andre også på mulighederne." Sådan lyder analysen fra TV 2's finansredaktør Ole Krohn efter Cimber Sterlings konkurs. Ole Krohn siger, at det særligt er SAS og Norwegian, der kan være interesserede i Cimber Sterlings aflagte ruter.

"Ifølge mine oplysninger ligger Cimber Sterlings problemer først og fremmest ud af Danmark, mens nærtrafikken og den regionale trafik har klaret sig noget bedre. Det har næppe givet overskud, men løbet nogenlunde rundt," siger finansredaktøren.

Ole Krohn forklarer, at det var de gigantiske underskud, der blev ved med at komme, der knækkede det 62 år gamle selskab. For 2012 var det forventede underskud et sted mellem 150 og 200 millioner kroner.

"Og så sker der det, at den her ukrainske milliardær kigger dybt i sine lommer og tænker, at så dybe er de altså heller ikke og smækker kassen i," fortæller Ole Krohn.

Dermed har bestyrelsen ikke længere penge til at betale lønninger og brændstof.

"Man beslutter sig for at dreje nøglen om. Der er ikke nogen plan mere. Cimber Sterling er historie."