Nyheder

Dronning Elizabeth bliver verdens dyreste legoklods

Her til sommer bliver den britiske dronning Elizabeths 60 års regeringsjubilæum holdt med prompt og pragt. Men allerede den 24. maj bliver dronningen hyldet af Legoland i Windsor.

Her bliver verdens dyreste legoklods nemlig afsløret. En ti centimeter høj udgave af dronning Elizabeth med en halvanden centimeter høj krone i ægte sølv med 48 små diamanter påsat.

Det er den prisvindende juveler Dinny Hall, der står for designet af den værdifulde krone.

Legodronningen får plads på Buckingham Palaces balkon i Legoland Windsor Resort, hvor hun sammen med resten af den kongelige familie vil stå og vinke til de mange gæster i Legoland.

"Vi besluttede at lave en ny legofigur af Hendes Majestæt i forbindelse med jubilæet, men vi ønskede at gøre noget særligt ud af en så stor begivenhed. Og da det er et diamantjubilæum, lå det lige for at give vores legodronning en ægte diamantkrone," forklare Legolands direktør Sue Kemp til nyhederne.tv2.dk.

Legos designer har i flere måneder arbejdet tæt sammen med juveleren Dinny Hall for at skabe den mest unikke og mindste krone i verden.

Sue Kemp vil ikke ud med, hvor meget det har kostet at fremstille legodronningen med den diamantkronen, men siger at det er en af de mest værdifulde legoklodser, der nogensinde er fremstillet.