Nyheder

Cimber Sterling går konkurs

Det sønderjyske flyselskab Cimber Sterling går nu konkurs efter længere tids krise. Ejerne ønsker ikke længere at understøtte det 62 år gamle flyselskab økonomisk, og dermed er det ikke længere muligt at fortsætte driften.

Cimber Sterling er med i Rejsegarantifonden, så kunderne kan få billetprisen refunderet, oplyser selskabet. Hvis kunderne derimod er i udlandet og ikke har købt konkursforsikring, er rejsen tabt.

Cimber har gennem flere år tabt store beløb og i juli 2011 blev selskabet overtaget af investeringsselskabet Mansvell, der er ejet af den ukrainske milliardær Igor Kolomoysky, men han ønsker altså ikke at bruge flere penge i selskabet.

Den 24. april 2012 udvidede Cimber aktiekapitalen med 300 millioner kroner. I går kostede en aktie i selskabet 99 øre, da Cimber Sterling gik på børsen i 2009, kostede en aktie 10 kroner.

Rigmanden Karsten Ree har tidligere også holdt hånden under selskabet med tocifrede millionbeløb.

Cimber Sterlings direktør Jan Palmer beklager, at selskabet er begæret konkurs.

"Det er dybt beklageligt, at selskabets bestyrelse har måttet tage den tunge beslutning om at begære selskabet konkurs. Bestyrelse og direktion har i flere måneder arbejdet intenst på at sikre realiseringen af en turn around i selskabet, men desværre løb timeglasset ud, før vi var helt i mål," skriver administrerende direktør Jan Palmer i en pressemeddelelse.

Cimbers ledelse vil samarbejde med kurator for at sikre en rekonstruktion i et forsøg på at videreføre nogle af værdierne i selskabet.