Nyheder

Cimber koster Karsten Ree 100 mio.

Rigmanden Karsten Ree mister omkring 109 millioner kroner på Cimber-konkursen.

Rigmanden Karsten Ree har endnu en gang brændt fingrene på sine investeringer. Ifølge en opgørelse, som business.dk har foretaget, taber han mere end 100 millioner kroner, som han har skudt i Cimber Sterling, siden det blev børsnoteret i 2009.

Karsten Ree har gennem længere tid været særdeles kritisk over for den tidligere ledelse i Cimber Sterling, som han kaldte amatører. Siden ukrainske Igor Kolomoyskij overtog selskabet sidste år, er kritikken fra Karsten Ree dog forstummet.

Ved børsnoteringen tegnede han sig for 11 procent af aktierne, en post der kostede ham omkring 55 millioner kroner. Godt et halvt år efter købte han aktier for yderligere 4,1 millioner kroner.

Kun et år efter børsnoteringen var den igen gal i Cimber Sterling. Selskabet var ved at gå konkurs, og Karsten Ree lånte Cimber Sterling 50 millioner kroner. Ifølge Business.dks oplysninger er de aldrig blevet betalt tilbage.

I alt kommer Cimber Sterlings konkurs altså til at koste Karsten Ree omkring 109 millioner kroner.

Det er ikke det første store tab Karsten Ree har været ude for. Han tabte også omkring 850 millioner kroner på investeringer i Amagerbanken, der krakkede i februar 2011.

Også IT-firmaet Zepto har kostet Karsten Ree penge. Han opkøbte hovedparten af aktierne i selskabet, kort før det gik konkurs i 2009. ifølge hans egen opgørelse kostede konkursen ham omkring 27 millioner kroner.

Trods de tre uheldige investeringer er Karsten Ree dog langtfra nogen fattig mand. Pengene til investeringerne stammer fra salget af Ree's livsværk "Den Blå Avis" til amerikanske Ebay i 2008. Den handel tjente han godt to milliarder kroner på.

Det har ikke været muligt for TV 2 at få en kommentar fra Karsten Ree i dag.