Nyheder

Ansatte suspenderet og sendt hjem

Medarbejderne i det konkursramte Cimber Sterling er fortsat ansat, men suspenderet og sendt hjem i de næste 14 dage. Det siger formanden for Cimber Cabin Union (CCU), Thomas Grønkvist Plougheld.

"Inden for de næste 14 dage skal kurator forhandle med interesserede købere af de sunde dele af selskabet for at køre det videre."

"Vi skal stå til rådighed og træde til med kort varsel, hvis dele af produktionen kommer op at køre igen," siger Thomas Grønkvist Plougheld.

Flere interesserede købere

Både i Sønderborg og i Københavns Lufthavn var der torsdag orienteringsmøder, og i København deltog 70-80 ansatte, herunder kabinepersonale, piloter, mekanikere og administrativt personale. På mødet var også direktør Jan Palmér.

"Vi blev orienteret om, at der allerede havde været flere interesserede, der havde henvendt sig, men vi fik ingen information om, hvem det var," siger Thomas Grønkvist Plougheld.

Konkurs kom som et chok

Cimber Sterlings konkurs torsdag morgen kom som et chok for de ansatte.

"Det er kommet meget bag på os. I sidste uge sagde vi farvel til 200 medarbejdere og troede, at kursen var lagt til en sund forretning hen over sommeren samtidig med, at vi skulle udfase Boeing-flåden."

"Vi håbede lidt på, at det var de nødvendige tiltag, der skulle til for at redde Cimber. Derfor kom det som et chok for os," siger Thomas Grønkvist Plougheld.

De ansatte har fået deres løn for april, og det er ifølge CCU årsagen til, at kuratoren valgte at fastholde medarbejdernes ansættelse de næste 14 dage.