Ansatte: Konkurs kommer som et chok

"Der er utrolig mange, som er kede af det og græder." Sådan lyder det fra Thomas Grønkvist Plougheld, formand for de kabineansatte i Cimber Sterling. Han står netop nu med kollegerne i Kastrup Lufthavn, hvor der er en nedtrykt stemning, efter at det er kommet frem, at det 62 år gamle selskab erklæres konkurs.

"Det kommer som et stort chok, fordi der for ganske kort tid siden var en fyringsrunde, hvor der blev sagt farvel til 200 stillinger," siger han.

Kabineformanden siger, at konkursen kommer bag dem, og at de er berørte af, at den kom så pludseligt.

"Vi har i de seneste år gennemgået en del besparelser, og vi har bakket op om ledelsens initiativer for at komme igennem det her," forklarer han.

I juli 2011 blev selskabet overtaget af investeringsselskabet Mansvell, der er ejet af den ukrainske milliardær Igor Kolomoysky, men han ønsker altså ikke at bruge flere penge i selskabet, og det er det, der har udløst konkursen.

"Vi havde set med Igor Kolomoysky, at vi havde en fremtid, at vi på sigt ville bestå," siger Thomas Grønkvist Plougheld.

Personalet har fået udbetalt lønnen for april og skal have lønnen for de sidste par dage fra lønmodtagernes garantifond. Thomas Grønkvist Plougheld håber nu, at de omkring 600 ansatte vil kunne få job, når ruterne nu skal betjenes af andre selskaber.

"Der kommer en tomrum i dansk luftfart. Vores kerneaktiviteter, der ligger på indenrigs og de skandinaviske ruter, er der andre aktører, der skal ind og tage over, og det håber vi at der bliver pladser til mange af vores kolleger," siger han.