Nyheder

Vinderhold fra NOMA hjemme efter festen

En del af de prisvindende restauratører fra NOMA er kommet hjem til Danmark, efter at den københavnske restaurant i går blev kåret til verdens bedste restaurant for 3. år i træk. TV 2 NEWS tog imod bl.a. direktøren Peter Kreiner og opvaskeren Ali Sonko, der fik æren af at få overrakt prisen.

"Jeg er meget, meget glad for, at vi har vundet i år igen," lyder det fra Ali Sonko, der ligesom resten af holdet har været oppe og feste efter prisoverrækkelsen.

Og hvis restauranten vinder igen til næste år?

"Så bliver jeg dobbelt glad," griner opvaskeren, der ved den sidste prisoverrækkelse kun kom med som et billede på kollegernes T-shirts pga. visumproblemer.

Nomas direktør Peter Kreiner kalder oplevelsen i går for super fantastisk og rigtig dejlig. Og det er ikke noget, man vænner sig til.

"Det gør man faktisk ikke, man bliver kun ovenud glad og lykkelig - endnu en gang," siger han.

Noma har nu ud over titlen som verdens bedste restaurant også to af de eftertragtede Michelin-stjerner. De senere år har restauranten jagtet den tredje og sidste hæder i Michelinguiden.

Køkkenchef René Redzepi har netop prydet forsiden af det amerikanske Time Magazine og er nu også at finde på listen over de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden.

.