Nyheder

Dagligvaregigant vil drive bank

Danskerne kan snart hæve og sætte penge ind i det lokale supermarked, hvis det står til FDB og Coops bestyrelsesformand, Lasse Bolander, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Lasse Bolander har fået appetit på opkøb af en bank, som skal drive filialer gennem detailkoncernens mange butikker.

"Der er rigtigt mange byer, der mister posthuse og bankfilialer, og vi har allerede overtaget posthuset mange steder. Vi har jo alligevel åbent hver dag, så hvorfor ikke købe en bank og drive filialer i butikkerne," siger Lasse Bolander.

Coop, der bl.a. står bag Kvickly, Fakta, Irma og Brugsen-kæderne, har kørt med overskud, siden FDB købte koncernen tilbage fra det nordiske samarbejde COOP Norden for fem år tilbage.

Alene sidste år havde Coop og brugsforeningerne et overskud på 545 mio. kr.

"Vores økonomiske situation er blevet så god, at Der er råderum til at købe op. Der står ikke nogen steder, at vi kun skal drive dagligvarehandel," siger Lasse Bolander.

Han ville egentlig hellere end gerne købe endnu en dagligvarekæde til samlingen, og koncernen køber da også løbende op blandt de selvstændige købmænd.

"Jo større markedsandel vi har, jo lavere indkøbspriser får vi, og vi skal befinde os i den helt rigtige ende af prisskalaen. Derfor kigger vi på alt muligt. Men hvor er der nogle kæder til salg," spørger Lasse Bolander.