Rigmand vil sagsøge bankledelse

Erhvervsmanden Karsten Ree endte med et personligt tab på op imod 750 millioner kroner som den store taber i Amagerbankens krak, og det har bankens tidligere storaktionær ikke tænkt sig at lade gå ubemærket hen.

Rigmanden siger til Morgenavisen Jyllands-Posten i sit første interview siden en uvildig undersøgelse om bankens krak så dagens lys i sidste uge, at han er klar til at trække bankens tidligere ledelse i retten.

"Det er med meget stor sikkerhed, at jeg foretager mig noget. Det, der er foregået i banken, er så gravende og kritisabelt, at jeg har sat mine rådgivere til at gennemtrevle den uvildige rapport med henblik på at anlægge en retssag," siger Karsten Ree.

Støttede den kriseramte bank

Karsten Ree blev milliardær på salget af livsværket Den Blå Avis. En stor del af pengene blev brugt på at støtte den kriseramte Amagerbanken i henholdsvis efteråret 2009 og sensommeren 2010.

Rees planer kommer i kølvandet på statens afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet, der også har planer om at hive Amagerbankens forhenværende ledelse i retten.

Selskabet udmelding kom ligeledes efter, at advokatrapporten forleden kulegravede forholdene omkring Amagerbankens kollaps.

Det fremgik af blandt andet af undersøgelsen, at både direktør Jørgen Brændstrup og bestyrelsen for banken kan have et erstatningsansvar i forbindelse med store tab som følge af valutaspekulation hos bankens kunder.

De ansvarlige parter i banken burde have bragt valutaspekulationerne til ophør - og måske slet ikke have tilladt dem, lød konklusionen.