Nyheder

Toppen af Danmark sagde farvel til Mærsk

Blandt gæsterne, der lørdag sagde et sidste farvel til en af Danmarks største erhvervsmænd gennem tiderne, skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller var A.P. Møller-Mærsk Gruppens sygemeldte topchef Nils Smedegaard Andersen.

Men også Nils Smedegaard Andersens forgænger i jobbet, Jess Søderberg var inviteret med til det sidste farvel med Mærsk i Holmens Kirke i København lørdag. Jess Søderberg har arbejdet sammen med Mærsk og været tæt på ham i mange år.

Også skibsrederne i gruppens øverste ledelse, Executive Board, var blandt gæsterne i den fyldte kirke sammen med A.P. Møller-Mærsk-bestyrelsen med formand Michael Pram Rasmussen i spidsen.

Smukt udsmykket kirke

I den overdådigt blomstersmykkede kirke var også tidligere direktør i Danske Bank Peter Straarup og hans afløser, Eivind Kolding, der kom fra et topjob som øverste chef i A.-P. Møller-Mærsk containerrederiet Maersk Line.

På kirkebænkene sad også de tidligere statsministre Poul Nyrup Rasmussen, Poul Schlüter, Lars Løkke Rasmussen samt den nuværende Nato's generalsekretær Anders Fogh Rasmussen samt den nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Direktør Jesper Bruun Rasmussen fra kunstauktionshuset Bruun Rasmussen, tidligere direktør på Det Kongelige Teater Michael Christiansen, tidligere direktør i Dansk Industri Hans Skov Christensen var der også.

Hele kongehuset kom

Alle medlemmer af Kongehuset var til stede: dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary samt prins Joachim og prinsesse Marie.

Mærsk Mc-Kinney Møllers båre var en ganske almindelig hvid kiste, smykket med Dannebrog og hans ordener hvilende på en sort pude.

Inden mindehøjtideligheden kørte rustvognen med den Dannebrogs-smykkede kiste den gamle skibsreder en sidste tur forbi A.P. Møller-Mærks hovedkontor på Esplanaden, hvor den holdt stille et øjeblik.