Nyheder

Danskerne sagde: Tak, hr. Møller

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller havde stor betydning for mange mennesker. Han interesserede sig for ungdommens muligheder og uddannelse, hans hjerte bankede for det danske mindretal i Sydslesvig.

Han var et musisk mennesker, der holdt af kunst, film og kultur og gennem sit lange liv gav utallige donationer til mange forskellige formål.

Det kommer til udtryk i de to tykke kondolencebøger, som er lagt frem i A.P. Møller - Mærsks hovedsæde på Esplanaden i København.

Både danskere og udlændinge har skrevet et sidste ord til den afdøde skibsreder.

"En stor sorg, en stor mand. Tak for alt det, Danmark har fået", har en skrevet.

"Tak til Danmarks store mand, fantastisk forbillede," lyder det fra en anden, mens en tredje har skrevet sådan:

"Et fyrtårn i erhvervslivet såvel som i danskheden uden at have nok i sig selv" og "Tal for alt, hvad du gjorde for os danskere".

Syvårige Anders har skrevet - vist med lidt hjælp fra sin mor eller far:

"Kære hr. Møller! Tak for Fælledparken. Den bliver så pæn. Kærlig hilsen Anders, 7 år," mens de gæve spejdere takker for Mærsk Mc-Kinney Møllers indsats for ungdomsarbejdet i Danmark.

I den anden ende af spektret kommer den tyske besættelse i 1940-1945 ind i billedet:

"Tak for maskinpistolerne til modstandskampen. Med højagtelse".

Sidste gang Mærsk Mc-Kinney Møller viste sig offentligt var ved generalforsamlingen i A.P. Møller-Mærsk torsdag i sidste uge. Aktionærer og offentlighed fik billedet af en tiltagende svagelig skibsreder.

Dagen efter generalforsamlingen følte Mærsk Mc-Kinney Møller sig sløj og blev indlagt på Rigshospitalet, hvor han sov stille ind om morgenen mandag den 16. april - på dronningens fødselsdag og på A.P. Møller-Mærsk-imperiets 108 års dag.

Lørdag den 21. april blev han begravet i familiegravstedet på Hellerup Kirkegård efter en højtidelig mindeceremoni i Holmens Kirke.