Nyheder

Krav: Amagerbankens top skal dække milliontab

Finansiel Stabilitet rejser krav om erstatning i Amagerbank-sag - men endnu uden at sætte tal på.

Selskabet Finansiel Stabilitet kræver erstatning af den tidligere ledelse og bestyrelse i Amagerbanken.

Kravet kommer efter, at en advokatrapport forleden kulegravede forholdene omkring Amagerbankens kollaps.

I advokatens rapport fremgår det blandt andet, at både direktør Jørgen Brændstrup og bestyrelsen for banken kan have et erstatningsansvar i forbindelse med store tab som følge af valutaspekulation hos bankens kunder.

Formanden for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, forklarer, at det endnu er for tidligt at sætte tal på et erstatningskrav. Udlånene til valutahandler har ifølge medier alene kostet banken 394 millioner kroner.

- Det afgørende nu er, at vi melder ud, at vi føler os på sikker grund til at anlægge en erstatningssag, siger Henning Kruse Petersen til Ritzau.

- Omfanget af sagen og de enkelte elementer skal vi have taget hånd om de kommende måneder, tilføjer han.

Finansiel Stabilitet skal nu med sin advokat forberede sagen nærmere og gøre den klar til at komme for retten.

Henning Kruse Petersen oplyser, at erstatningskravene følger de områder, hvor advokatundersøgelsen har vurderet, at der var et grundlag.

- Vi skal så drøfte med vores advokat, om der skal lægges yderligere elementer ind, siger Henning Kruse Petersen.

I Finansiel Stabilitet overvejer man desuden fortsat, om der også skal rejses krav mod revisionsselskaber hos Amagerbanken. På flere punkter var advokatundersøgelsen kritisk over for den førte revision.

Kravene fra Finansiel Stabilitet skal ses som led i selskabets generelle oprydning efter bankkrak. Det er almindelig praksis at lade en advokat undersøge bankens forhold efterfølgende, forklarer Henning Kruse Petersen.

Det statslige selskab ønsker at få fastslået, om de personer, der har drevet banken, har gjort det på en ordentlig måde.

/ritzau/