Nyheder

Helikoptere skal flyve om natten

Efter pres fra læger og piloter i Region Midtjylland, lægger regeringen nu op til at ændre reglerne, så det er muligt for lægehelikopterne at flyve og lande tæt ved patienten om natten. På grund af sikkerheden har lægehelikopterne nemlig flyveforud om natten.

"Lad os da lige få det her på politisk værksted. For hvis man kan flyve om natten i Norge, skal vi så ikke kigge på, om vi kan få lavet det om, Så man også kan flyve i Danmark om natten og vi kan redde flere menneskeliv," siger Rasmus Prehn til TV 2 Nyhederne.

Transportminister Henrik Dam Christensen er enig med sin partifælle.

Tidl. trafikchef: De kan sagtens flyve

Ifølge Trafikstyrelsen har man indtil nu vurderet, at det var for farligt for helikopterne at flyve om natten. Men en tidligere trafikchef for Københavns Lufthavne mener sagtens, at det kan lade sig gøre.

"Hvis helikopteren og piloterne er certificeret til at flyve om natten, så er der intet til hinder for, at man ikke skulle kunne gøre det i Danmark. Man gør det jo andre steder i verden," siger Hans Christian Stigaard.

Piloterne i Region Midtjylland fortæller til TV 2, at de har det rigtige udstyr, og at de har den rigtige træning. Men efter mørkets frembrud må helikopterne altså ikke flyve frit, som de gør om dagen.