Nyheder

Amagerbank-ansatte skal måske også punge ud

De to tidligere medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i Amagerbanken risikerer også et kæmpe erstatningskrav.

Medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer har det samme ansvar som de aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmer.

Derfor mener formand i Finansforbundet Kent Petersen, at det er helt i orden, at de to medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i Amagerbanken skal betale et potentielt millionbeløb i erstatning, hvis en dommer afgør, at de kan holdes ansvarlige.

- Det er klart, at når man kræver den samme indflydelse som de aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmer, så gælder det jo også i den anden ende, siger Kent Petersen og fortsætter:

- Det følger naturligt i og med, at de har nøjagtig det samme juridiske ansvar som de aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmer. Det betyder også, at de har samme ansvarspådragelse.

Det er Finansiel Stabilitet, der kræver erstatning fra den tidligere bestyrelse i Amagerbanken.

Kravet kommer, efter at en advokatrapport har konkluderet, at bestyrelsen kan have et erstatningskrav - blandt andet som følge af, at de gav store bevillinger til kunders valutaspekulationer. De to tidligere medarbejdere er nævnt ved navn i rapporten.

Kent Petersen erkender, at det kan ende med at blive rigtig dyrt, hvis hans to medlemmer i Finansforbundet - de medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i Amagerbanken - skal punge ud til et erstatningskrav i millionklassen.

- Det er klart, at det godt kan gå hen og blive en meget stor økonomisk risiko for de to, siger Kent Petersen, der håber, at hans medlemmer har tegnet en ansvarsforsikring.

Sagen om Amagerbanken ændrer dog ikke hans holdning til, at medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer er en vigtig nøgle i bankernes bestyrelser.

- De har en meget stor force, idet de kender virksomheden indefra, siger Kent Petersen.

/ritzau/