Nyheder

Kontanthjælp skal ned på SU-niveau

Unge, stærke kontanthjælpsmodtagere under 30 år skal hurtigst muligt i uddannelse, og kontanthjælpen kan godt sættes ned på SU-niveau, siger socialrådgiverne ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

I dag får en kontanthjælpsmodtager, som er over 25 år, og som ikke har børn, godt 10.300 kroner om måneden i kontanthjælp før skat.

Men i alt for mange tilfælde bliver den ydelse en sovepude, så kontanthjælpsmodtageren ikke kommer i gang med en uddannelse, mener formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post.

Skal ikke bare "klø røv"

Hun siger derfor, at det vil være i orden, hvis ydelsen til disse unge sættes ned til SU-niveau, det vil sige til 5.662 kroner før skat, i forbindelse med en reform af kontanthjælpen.

"Jeg er som udgangspunkt ikke nogen bannerfører for, at vi skal sætte ydelserne ned," siger socialrådgivernes formand Bettina Post til Jyllands-Posten.

"Men jeg kommer heller ikke til at gå ud og slås for, at fuldstændig velfungerende unge mennesker, som kunne gå i gang med en uddannelse, og som egentlig bare går og klør røv, fordi de ikke rigtig gider, skal have en højere ydelse end SU'en."

"Og det gælder for alle de stærke unge under 30 år," tilføjer hun.

Artiklen fortsætter under playeren

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ikke melde ud, om en halvering af kontanthjælpen til stærke unge bliver en del af regeringens reformudspil, men socialrådgivernes udmelding gør indtryk:

"Det gør et stort indtryk på mig, at formanden for socialrådgiverne siger, som hun gør, for det vigtigste mål med en kontanthjælpsreform er at flytte unge fra kontanthjælp til uddannelse."

"Socialrådgiverne åbner for en nødvendig diskussion af, hvordan vi sikrer, at der også er et økonomisk incitament til at gå i gang med en uddannelse," siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

I alt 6.000 unge kontanthjælpsmodtagere i aldersgruppen 25-29 år kan blive ramt af forslaget.

.