Nyheder

Cimber-ansatte er overrasket over fyringer

Cimber Sterlings ansatte kunne se nedskæringer komme - men omfanget overrasker alligevel.

De ansatte i luftfartsselskabet Cimber Sterling har længe kunnet regne på, hvor mange der skulle holde op i forbindelse med, at selskabet ikke længere vil flyve med fire Boeing-fly. Men antallet af stillinger, der nu forsvinder, overrasker alligevel.

- Da vi fik beskeden, kunne vi se, hvor mange det drejede sig om. Men vi havde fra kabineforeningens side håbet på, at produktionen efterfølgende ville stige, siger Thomas Grønkvist Plougheld, formand for de kabineansatte i Cimber Sterling.

Først ved et møde tirsdag med selskabets ledelse stod det klart for de ansatte, at ny produktion ikke ville komme i gang tids nok til at afværge de store nedskæringer.

- Vi forsøger nu at indgå aftaler, der kan reducere antallet af opsigelser, for eksempel ved at nogle søger orlov, siger Thomas Grønkvist Plougheld.

Især to grupper i Cimber Sterling bliver hårdt ramt af nedskæringerne. Det gælder pilotgruppen og de kabineansatte.

Blandt kabinefolkene bliver der nedlagt mere end 80 stillinger. Da man har fløjet underbemandet i nogen tid, bliver det reelle tal for opsigelser på 66.

Thomas Grønkvist Plougheld mener, at dem, der bliver ramt af en opsigelse, står i en svær situation, fordi de skal konkurrere med mange andre om jobbene lige nu.

- Folk begynder nok at søge arbejde allerede i dag for at være blandt de første, der kommer i betragtning, siger han.

De fleste flyselskaber vil typisk være ved at have bemandingen på plads til sommerperioden. Derimod kan der blive behov for ny rekruttering til vinterperioden.

De Cimber-ansatte kan meget vel gå efter danske selskaber og SAS, men også norske og svenske flyselskaber kan være en mulighed, da der er både norske og svenske kabineansatte i Cimber Sterling, forklarer Thomas Grønkvist Plougheld.

/ritzau/