Nyheder

4000 Amagerbank-aktionærer overvejer retssag

Knap 4000 aktionærer i den krakkede Amagerbank ser på, om ledelse og direktion i banken skal sagsøges.

Knap 4000 ud af den krakkede Amagerbanks 70.000 aktionærer vil nu tage stilling til, om de vil anlægge et gruppesøgsmål mod bankens ledelse og direktion.

Det siger formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, efter resultatet af den uvildige advokatundersøgelse understreger, at den tidligere ledelse kan drages til ansvar.

- Vi skriver nu til dem og overvejer, om vi skal være fødselshjælpere på et gruppesøgsmål. Problemet er, at aktionærer står sidste på listen over kreditorer.

- Banken er gået konkurs, og der er ingen penge, og rapporten frikender Finansiel Stabilitet for ansvar. Derfor er der kun ledelsen, direktion og bestyrelse tilbage, og det vil i givet fald blive en sag mod enkeltpersoner, siger Niels Mengel.

Aktionærernes formand hæfter sig ved rapportens konklusioner om, at Amagerbanken har været misvisende i sine meddelelser til Fondsbørsen.

- Mine værste bange anelser er blevet bekræftet. Aktionærer, bankkunder og andre leverandører er blevet ført bag lyset. Advokatens detaljerede gennemgang viser, at rigtig mange af Amagerbankens meddelelser til Fondsbørsen har været misvisende.

- I første halvår af 2008 meddelte banken, at den havde et overskud på 200 millioner. Det burde retteligt have været et underskud. Det havde taget sig helt anderledes ud, hvis banken havde informeret, som den burde, siger Niels Mengel.

Niels Mengel noterer advokatundersøgelsens konklusion om, at det var dybt kritisabel, at kreditchefen og direktøren i Amagerbanken var én og samme person.

- Det har formentlig været en af årsagerne til, at det er endt på den her måde, siger Niels Mengel.

De eksterne revisorer får også kritik for ikke at have fulgt god revisionsskik.

- Om revisorernes rolle skal indgå i et eventuelt sagskompleks, er endnu for tidligt at vurdere, siger Niels Mengel.

/ritzau/