Nyheder

Se klip fra kultfilmen Iron Sky

I disse dage får det der på forhånd er udråbt til en kultfilm biografpremiere i Danmark.

Fakta om Iron Sky:

Instruktør:Timo Vuorensola

Medvirkende:Julia Dietze, Christopher Kirby, Götz Otto, Udo Kier m.fl.

Manuskript:Johanna Sinisalo, Jarmo Puskala, Michael Kalesniko

Længde:93 min.

Sprog:Engelsk, tysk

'Iron Sky' er en science fiction-komedie om nazister, der i år 2018 invaderer Jorden fra Månen, hvor de har befundet sig siden afslutningen på Anden Verdenskrig.

I den mellemliggende tid har de bygget en månebase på "the dark side of the moon" og oplært deres børn i den nazistiske ideologi og trænet dem til igen en dag at forsøge at overtage verdensherredømmet.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Nu er tiden inde og Jorden står overfor en invasion fra rummet. Nazisterne er dukket op fra deres skjul på Månen, og endnu engang må verden tage kampen op mod nazismen. Forrest i kampen går selvfølgelig amerikanerne, men med en præsident, der hedder Sarah Palin.

Filmen er med et budget på 60 millioner kroner den hidtil dyreste finske filmproduktion nogensinde og filmens fans over hele verden har bidraget med syv af de 60 millioner.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det er samtidig instruktøren Timo Vuorenselas internationale debutfilm.

Filmen er blevet flittigt diskuteret på diverse hjemmesider, og fans verden over har på filmens hjemmeside og på bare to uger blev traileren set mere end seks millioner gange.

'Iron Sky' blev vist første gang på filmfestivalen i Berlin i år. Den havde premiere i Finland, Norge og Tyskland i weekenden og indspillede her 25 millioner kroner.