Nyheder

SF'ere presser Möger på topskat

Slagsmålet på SF's kommende landsmøde i midten af april ser ud til at blive mere omfattende end først antaget.

Konkret ønsker fremtrædende nuværende og tidligere folketingsmedlemmer også at indskrænke skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) handlemuligheder ved den kommende reform af skatteområdet.

Det skriver Information.

En gruppe bestående af blandt andre Özlem Cekic, Annette Vilhelmsen og Ida Damborg, alle nuværende folketingsmedlemmer, og Pernille Frahm og Leif Hermann, tidligere folketingsmedlemmer samt landsledelsesmedlemmerne Trine Pertou Mach og Peter Westermann ønsker, at landsmødet skal vedtage en udtalelse, der tordner mod lettelser i topskatten.

Vil ødelægge velfærdssamfundet

De ønsker, at der blandt andet skal stå:

"Nye skattelettelser til toppen - uanset om de er finansierede eller ej - vil ødelægge velfærdssamfundet, som vi kender det".

"Det er vigtigt, at alle er med til at betale den regning, der ligger efter den uansvarlige politik, der er blevet ført de sidste 10 år med den borgerlige regering."

"Det betyder, at samfundets rigeste også skal betale. Vi er spændte på, hvordan den kommende skattereform kommer til at se ud, og dette er et forslag til, hvordan vi gerne ser den," siger Ida Damborg til Information.

Dermed går forslagsstillerne direkte mod skatteminister Thor Möger Pedersen, som ikke ønsker at udelukke en lettelse i topskatten.

"Man kan ikke udelukke nogen som helst virkemidler i den forbindelse," sagde Thor Möger Pedersen få dage efter sin udnævnelse til minister til Danmarks Radio.

I regeringsgrundlaget står, at skattereformen skal give 7.000 ekstra job frem mod 2020 samt styrke de offentlige finanser med tre milliarder kroner gennem den øgede beskæftigelse.

Vil gerne diskutere

Tidligere har Skatteministeriet fremlagt beregninger, som viser, at den målsætning nemmest og billigst kan nås ved at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat med 75.000 kroner til 464.900 kroner om året.

Det vil ifølge Skatteministeriet koste samfundet 2,7 milliarder kroner.

Men det kan Thor Möger Pedersen og regeringen godt glemme alt om, hvis det står til forslagsstillerne.

"Vi kan jo ikke få noget at vide om, hvad regeringen mener med, at skattereformen skal være socialt afbalanceret."

"Det vil jeg gerne diskutere. Og for mig er det ikke socialt afbalanceret at give topskattelettelser. Derfor bør SF holde sig fra det," siger Leif Hermann.