Nyheder

EL truer med at sprænge rød blok

Fastholder regeringen sine ambitioner om en stribe reformer af velfærdsydelserne med de borgerlige partier, kan landets statsminister hedde Lars Løkke Rasmussen (V), inden dette kalenderår er omme.

Så kontant lyder truslen nu fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter at regeringen har varslet et opgør med fleksjob, førtidspension og kontanthjælp.

Oven på det turbulente forløb om betalingsringen advarede Enhedslisten om, at regeringen var på "selvmordskurs".

Nu truer partiets politiske ordfører ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten med et regulært nej ved efterårets finanslovforhandlinger.

"Jo flere forringelser regeringen gennemfører med de borgerlige, jo flere forbedringer skal Enhedslisten have igennem på finansloven," siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Vil ikke undlade at stemme

"Lige nu er der lagt op til at øge afstanden mellem dem på og uden for arbejdsmarkedet. Det vil bero på en samlet vurdering, men kommer der en finanslov, som bare medfører forringelser for en masse mennesker, stemmer vi imod."

"Jeg kan ikke forestille mig, at vi undlader at stemme. For os er finansloven et ja eller nej," siger hun.

Får regeringen et flertal imod sig om finansloven, skal den træde tilbage eller udskrive valg.

Skulle alliancen mellem regeringen og Enhedslisten knække, vil Venstre følge Enhedslisten og stemme nej til finansloven for at udløse et folketingsvalg.

"Har regeringen ikke sit parlamentariske grundlag på plads, er det ikke os, der holder hånden under regeringen," siger finansordfører Peter Christensen (V) til Jyllands-Posten.