Nyheder

4 af 10 banker har underskud

40 pct. af de banker, der har offentliggjort regnskab for 2011, kom ud med underskud.

Det viser en gennemgang af 70 bankregnskaber, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget.

Der er tale om dobbelt så mange som i 2010, da kun 13 af bankerne eller 19 pct. kom ud med underskud. Af disse vendte tre banker underskud til overskud i 2011, mens de øvrige igen kom ud med røde tal på bundlinjen sammen med yderligere 19 banker, som året forinden leverede overskud.

Banksektoren har det skidt

"Det er voldsomt, at næsten halvdelen af bankerne kommer ud med underskud. Hvis man kun læste avisoverskrifter, kunne man få indtryk af, at sektoren havde fået det bedre, men det ser ikke ud til at være tilfældet. Bankerne er pressede hele vejen rundt," siger bankekspert Thomas Berngruber fra Leth Capital Management.

Thomas Berngruber vurderer, at forværringen i forhold til 2010 skyldes, at det er blevet dyrere for bankerne at låne penge, at indtjeningen halter, nedskrivningerne fortsat er store, og at bankerne sidste år måtte bidrage med ekstraordinært store beløb til oprydningen efter de krakkede banker; Amagerbanken, Fjordbank Mors og Max Bank.

Bankekspert Bjarne Jensen fra Stockrate Management mener, at det formentlig også spiller ind, at Finanstilsynet har strammet op i forhold til vurderingen af bankernes udlån.