Opgør om baggrund for Eldrups fyring

Dongs bestyrelsesformand Fritz Schur og den tidligere topchef Anders Eldrup har i al hemmelighed gjort nye forsøg på at forlige sagen om Eldrups fyring. Men i følge TV 2 Finans' oplysninger er forhandlingerne strandet på uenighed om størrelsen af Anders Eldrups fratrædelsesgodtgørelse.

"Begge parter har haft en interesse i at nå hinanden, men ifølge TV2 Finans oplysninger var afstanden for stor," siger TV 2's finansredaktør Ole Krohn. Anders Eldrup krævede, at kontrakten skulle overholdes, og at han skulle have udbetalt de 17 millioner kroner eller i hvert fald i nærheden af det beløb, mens Fritz Schurs udspil har været tæt på nul - Anders Eldrup skulle være glad for ikke at betale penge ved sin fratrædelse, var holdningen.

Kilder tæt på forløbet siger, at Anders Eldrups kontrakt er så vandtæt udformet at det bliver nærmest umuligt at undgå at betale den fulde fratrædelsesgodtgørelse, men Fritz Schur har henvist til, at de gyldne kontrakter som Anders Eldrup har indgået uden bestyrelsens viden vil koste et stort millionbeløb, og at Dong Energy skal hente i hvert fald en del af det tab ved at trække i Anders Eldrups fratrædelsesgodtgørelse.

"Det strandede forsøg betyder, at vi får et opgør om, hvad der er baggrunden for Eldrups fyring, når advokatundersøgelsen offentliggørelse i dag eller i morgen," siger finansredaktør Ole Krohn til TV2 News.

Den endelige rapport om baggrunden for Anders Eldrups fyring er nu færdig, oplyser en velinformeret kilde til TV2 Finans, og man venter nu på bestyrelsens godkendelse, inden den kan offentliggøres.