Nyheder

Københavns Kommune sender ledige til Malmø

Hvis du bor i København og ikke har et job, kan du være en af de mange, der må prøve lykken i Sverige. Og er du på kontanthjælp, er det slut med at ligge hjemme på sofaen og vente på, at jobbet kommer til dig.

Resultaterne fra kommuner som Aalborg, Aarhus og Køge, der alle har indført såkaldte småjob til unge på kontanthjælp, er så gode, at Københavns Kommune nu også vil forsøge sig med dem.

- Det er vores opgave at bruge de bedste redskaber til at få ledige i job, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) til Ritzau.

- Motivationen for kontanthjælpsmodtagere kan komme fra småjob, som skal holde de unge i gang. Også de akademiske unge. Det kan være alt fra havearbejde, til job i sundhedssektoren eller rengøring, uddyber hun.

Og så vil København sende ledige til Sverige, fordi der flere job på den anden side af sundet. Især inden for sundhedssektoren.

- Det handler ikke kun om at få vores ledige i job, men også om at skabe job. Det er derfor, vi fokuserer på Øresundsregionen og især Malmø. Vi sender jobbusser med danske ledige af sted, forklarer Allerslev.

- Det, vi oplever meget hos de ledige, er, at der er en mental barriere. Når først vi har fået lavet et match, så er der jo ikke længere end til Roskilde, fortsætter hun.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er også tilfreds med, at der nu skal fokuseres på de ledige med en såkaldt beskæftigelsespakke på 18 millioner kroner.

- Det er klart, at vi i krisetider ikke kan love job til de unge, som går ledige. Men vi kan hjælpe mange unge i job, og vi kan hjælpe resten til at komme tættere på arbejdsmarkedet, så de er jobparate, når tiderne bliver bedre, siger han.

- Ungeledigheden er måske krisens største problem på længere sigt, og det er meget svært at gøre noget ved det. Med denne pakke kan vi hjælpe en stor gruppe af de unge ledige, så de ikke ryger langt væk fra arbejdsmarkedet, tilføjer Allerslev.

170.000 danskere står uden arbejde, og 13 procent af dem bor i København.