Nyheder

Undersøgelse er ikke vand på Eldrups mølle

Der er for tiden ikke meget medvind at hente for det statslige energiselskab Dong Energy. I aftes kom det frem, at mindst to personer i Dong Energy igennem flere år har modtaget forskellige former for vederlag, som bestyrelsen ikke har været underrettet om,

"Hvor har den interne revision været? Det tyder på, at der har været et kæmpe rod i Dong," siger professor på CBS Casper Rose Skaksen til TV 2 NEWS.

De to personer skulle have modtaget forskellige former for engangsvederlag flere gange årligt og gennem flere år.

Engangsvederlagene skulle ofte være givet som løse vederlag, uden at være vedhæftet de oprindelige kontrakter.

"I minst to tilfælde er der tale om lønvederlag på lønvederlag, der er kommet hen over årene. Konklusionen i advokatundersøgelsen vil også være, at vederlagskomiteen har ikke vidst noget, og selve bestyrelsen har heller ikke vidst noget, så det er en kritik, der kommer til at underbygge det Fritz Schur gik frem og sagde på det efterhånden berømte pressemøde i onsdags," siger TV 2's finansredaktør, Ole Krohn.

Krohn: Vi kan stole på advokater

Oplysningerne om vederlagende er en del af konklusionen i den advokatundersøgelse, som Dongs bestyrelse bestilte i kølvandet på fyringen af den administrerende direktør, Anders Eldrup, den 12. marts.

Advotkatundersøgelsen er uadarbejdet afadvokatfirmaet Norrbom Vinding. Spørgsmålet er, om firmaet, der er valgt af Fritz Schur og bestyrelsen, er helt objektive.

"Vi skal forholde os kritisk til dem, men Norrbom Vinding er i den absolutte superliga, når det gælder ansættelses- og personaleforhold. Der sidder 50 topjurister og graver i det her med en kolossal ekspertise, så illusionen om, at man bare kan sende en konklusion ud til advokatfirmaet, som så blåstempler den, er helt ude i skoven," siger Ole Krohn.

WA: Eldrup ville skjule vederlag

Ifølge Weekendavisen når advokatundersøgelsen frem til, at Anders Eldrup ikke alene undlod at informere bestyrelsen om en gruppe nøglemedarbejderes usædvanligt lukrative kontrakter.

Illusionen om, at man bare kan sende en konklusion ud til advokatfirmaet, som så blåstempler den, er helt ude i skoven

Ole Krohn, finansredaktør

Han holdt dem angiveligt også bevidst hemmelige. Det siger det, som Weekendavisen kalder for" en højt placeret kilde i Dong".

"Man har fundet ud af, at der blev gjort store anstrengelser for at skjule det, så det er ikke kun et spørgsmål om manglende information," siger kilden til avisen.

Ifølge Weekendavisen er det mere forsøget på bevidst at holde noget skjult for bestyrelsen, der førte til Eldrups afskedigelse, og ikke spørgsmålene om frås og størrelsen af lønninger og bonus.