Nyheder

Eldrup støber kugler til Schur-angreb

Den fyrede Dong Energy-direktør Anders Eldrup er gået i flyverskjul. Men ifølge Børsens oplysninger sidder han og støber kugler til et angreb på bestyrelsesformand Fritz Schur.

Avisen erfarer, at Eldrup vil angribe Schurs oplysninger om, hvor store begunstigede medarbejderes lønninger, bonusser, vederlag og fratrædelsesgodtgørelser er.

Og de er ikke så store, som Fritz Schur fortalte på et pressemøde i sidste uge, mener Eldrup.

Anders Eldrup blev fyret på gråt papir 12. marts, efter bestyrelsen havde fået oplysninger om, at koncernchefen havde givet særligt betroede medarbejdere tårnhøje lønninger og særligt lukrative fratrædelsesordninger.

Fratrædelse var "kun" på 13 mio. kr.

Men Børsen skriver i dag, at eksempelvis den bortviste Dong-ansatte Jakob Baruël Poulsen ikke var helt så forgyldte, som Fritz Schur fortalte om på pressemødet. En rystet Schur fortalte, at Poulsen stod til at få 20,2 millioner kroner, hvis han valgte at forlade firmaet.

Men Eldrups beregninger viser, at nøglemedarbejderes fratrædelse ville lande på 13 millioner kroner.

"Uanset hvordan man vender og drejer tallene, ville der aldrig kunne blive tale om, at Dong Energy skal af med 20,2 millioner kroner til Jakob Baruël Poulsen, som Fritz Schur har hævdet," siger en kilde til Børsen.

Eldrup fik ikke lov at forklare sig

Fyringen af Eldrup skete relativt hurtigt - faktisk fik den detroniserede direktør ikke lov til at forklare sig over for bestyrelsen.

I kølvandet på fyringen har bestyrelsen i Dong sat en advokatundersøgelse af sagerne i gang, der var så belastende for Eldrup, at han blev fyret. Undersøgelsen forventes at ligge klar i næste uge.

Hverken Fritz Schur, Anders Eldrup eller Jakob Baruël Poulsen har ønsket at kommentere oplysningerne.