Nyheder

Sikrede sit hus med konefinten

Advokaten Niels Krüger står i dag frem i TV 2 | NYHEDERNE og forsvarer, at han har sikret sine penge vha. den såkaldte konefinte efter krakket i Roskilde Bank, hvor han var næstformand. Det har han gjort i lighed med mindst tre andre af de tidligere topfolk i banken.

"Alle, der kan, har gjort alt, hvad de kan for at sikre sig. Det er i min verden en del af den menneskelige overlevelsesevne," siger han.

Niels Krüger og resten af den tidligere ledelse er tilsammen sagsøgt for en milliard kroner for deres rolle i bankkrakket.

Konefinten sikrer, at han og konen fortsat kan blive boende i millionvillaen, hvis han skulle blive dømt. Han vil med en ægtepagt kunne sige til sine kreditorer, at han ingen penge har, og at huset for øvrigt tilhører hans kone.

Advokaten vil ikke sige, hvor mange penge han har sikret, og han mener heller ikke, at han har gjort noget forkert.

"Om det er moralsk rigtig eller forkasteligt? Det kan jeg jo ikke bedømme, men i min verden er det moralsk korrekt at benytte reglerne," udtaler han.

Konefinten kan omstødes, hvis det kan bevises, at formålet har været at snyde kreditorerne. Regeringen og et bredt flertal i Folketinget er i dag parate til at stramme lovgivningen yderligere.