Nyheder

Politisk vrede over bank-ledelse

Politikere er forargede over den måde, som den tidligere ledelse i Roskilde Bank har garderet sig mod at skulle stå til økonomisk ansvar overfor kunder og aktionærer i banken.

Bankledelsens økonomimiske manøvrer blev lagt frem i TV 2 Nyhederne i går aftes.

Politikerne understreger dog samtidigt, at retsopgøret efter en så kompliceret sag nødvendigvis må tage sin tid.

SF's politiske ordfører Jesper Petersen kalder sagen "voldsomt provokerende":

"Vi må bruge reglerne til det yderste, for at komme efter de mennesker og få inddrevet de penge. Og det næste er fremadrettet at se på, om der er nogen mulighed for at stramme op," siger Jesper Petersen.

Det samme siger Enhedslistens erhvervsordfører Frank Aaen, der taler om "et opgør med grådighed og spekulation i 00'erne":

"Spørgsmålet er, om vi er godt nok klædt på til at gøre alle disse økonomiske finter umulige," siger Frank Aaen.

Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht understreger, at Roskilde Bank-sagen allerede har givet anledning til en række lovændringer:

"Der er allerede gennemført en række reguleringer. Men vi bare acceptere i et retssamfund, at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist. Og at ting tager tid, siger han.

For de konservatives erhvervsordfører Brian Mikkelsen er det vigtigt at adskille moralsk forargelse og jura i en sag som den her:

"Der er to perspektiver i det her. Det ene er forargelse og undren blandt kunder og aktionærer over, at de bliver udsat for det her cirkus. Det andet er, at myndighederne skal undersøge, om der er et strafferetsligt erstatningsansvar. Det kan vi andre jo ikke vurdere," siger Brian Mikkelsen.