Nyheder

Ekspert: Bankchefer i fare trods finte

Mens tusindvis af danskere lever i dyb gæld efter krakket i Roskilde Bank, lever de ansvarlige videre på første klasse i store millionvillaer.

Den samlede bankledelse blev politianmeldt og sagsøgt for en mia. kr., men tre år efter danmarkshistoriens største bankskandale er ingen draget til ansvar.

Juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet, siger til aften til TV 2, at de tidligere bankchefer fra Roskilde Bank ikke skal vide sig sikre, selvom de har lavet en såkaldt konefinte - eller ægtepagt, hvor værdierne bliver lagt over i konens navn:

"Det bliver fremlagt som om, at de pågældende har bragt deres penge i sikkerhed. Jeg vil sige, at det ikke er juridisk helt sikkert. Der er nogle omstødelses-muligheder netop for at omgå, at folk der står over for et stort krav på den måde kan smyge sig uden om."

Så en konefinte - eller ægtepagt - er ikke nødvendigvis en sikkerhed for, at man ikke kommer til enten at miste en 13 mio. kr. dyr villa eller må gå fra hus og hjem?

"Nej, det er det ikke. Vi har jo tidligere haft sådan nogle kedelige episoder. Bl.a. var der en masse kommanditselskaber i gamle dag, der gik neden om og hjem. Der var mange, der forsøgte sig med konefinterne, og det var altså langt fra i alle tilfælde, at det lykkedes," siger Lars Bo Langsted.