Ingen tredje stjerne til Noma

Selv om det på forhånd var ventet, at Noma ville blive tildelt en tredje Michelinstjerne, så måtte restauranten i dag nøjes med at beholde deres to stjerner - og det på trods af, at den to gange er blevet kåret som verdens bedste restaurant. Men Guide Michelin mener altså ikke, at restauranten er "værd at rejse efter" - blot "en omvej værd", som to stjerner i den berømte guidebog betyder.

Dog blev der plads til fire nye danske restauranter på prestigelisten. Det drejer sig om Geranium, Grønbech & Churchill, Relæ og Den Røde Cottage.

TV 2s madekspert, Svend Rasmussen, synes, at det er en skandale, at Noma ikke har fået sin tredje stjerne:

"Det viser noget om, at Michelin har mistet kontakten til, hvor tingene sker i øjeblikket. Det står simpelthen i stampe i forhold til deres konkurrenter. De mister simpelthen deres troværdighed."

Til gengæld er Svend Rasmussen begejstret for, at fire nye restauranter har fundet vej til listen. Specielt Geranium var ventet at få en plads på listen.

"Sidste år, da Geranium ikke fik en stjerne, sagde Rasmus Kofoed, at Michelin kunn brænde i helvede. Det var en voldsom skuffelse for dem sidste år. Det er bare den anderkendelse, man gerne vil have - og den har Rasmus fået nu," siger Svend Rasmussen, der synes, at Geranium faktisk burde have fået to stjerner.