Nyheder

SF: God idé at se på velfærdsydelser

Regeringspartiet SF er villig til at drøfte socialministerens forslag om at skære i velfærdsydelser til de mest velhavende for at få råd til bedre hjælp til samfundets svageste.

"Det er helt rigtigt at se på, hvordan vi bruger pengene i den offentlige sektor bedst muligt," siger Jesper Petersen, politisk ordfører i SF.

Meldingen kommer efter, at socialminister Karen Hækkerup (S) i Berlingske lørdag lufter idéen om at skære i velfærdsydelserne til de mest velhavende.

Velhavende ældre

Hun foreslår blandt andet at skære i ydelser til ældre, som udelukkende er betinget af deres alder. Blandt andet peger hun på, at velhavende ældre ikke skal have betalt deres rengøring af staten.

Ministeren mener heller ikke, at handicappede børn skal have en gratis daginstitutionsplads.

Og i SF er man glade for, at ministeren åbner op for debatten i en tid, hvor samfundet er hårdt presset økonomisk. Jesper Petersen siger:

"Jeg synes, det er helt rigtigt af socialministeren at åbne diskussionen om, hvorvidt der er nogle steder i den offentlige sektor, hvor vi kan bruge pengene bedre end i dag - og om der er steder, hvor de mest velstillede kan komme til at bidrage mere."

Dog understreger han, at der er visse velfærdsydelser, som partiet nægter at pille ved.

"Fra vores side går der nogle helt klare røde linjer omkring det, at vi skal have en fælles folkeskole og et sundhedsvæsen med fri og lige adgang til de samme sundhedsydelser af høj kvalitet, der skal være gratis for alle, uanset hvor meget man tjener," siger han.

Til efteråret vil Karen Hækkerup komme med et konkret udspil til besparelser som en del af en kommende socialreform.