Nyheder

Kvinder lever skjult på jyske bordeller

De kvinder, der i dag er blevet anholdt i forbindelse med dagens aktion mod en række bordeller Jylland, har formentlig levet et næsten usynligt liv, hvor det har været nærmest umuligt at søge hjælp. Det fortæller Malene Muusholm, der arbejder med kvindehandel for Reden International.

"Jeg synes, der er en forskel fra nogle af kvinderne på gaden til bordellerne i Jylland. Det er trods alt et fænomen, man kan observerer på en anden måde, når man taler med kvinderne på gaden," siger hun til TV 2 NEWS.

Til gengæld fortæller hun, at hun gennem sit arbejde har hørt forfærdelige historier om forholdene for handlede kvinder på bordellerne i provinsen.

"Det er meget skjult, og man kan måske heller ikke få den samme hjælp, hvis man skulle ønske det. Mange ved ikke, hvor de skal tage hen," siger hun.

Hun vil ikke give sig ud i at sige, om den ene form for prostitution er værre end den anden. Men kvinderne i København har måske en større kontaktflade, end kvinderne de jyske bordeller.

"Vi har set nogle grimme sager derfra," fortæller Malene Muusholm.

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt otte prostituerede og fire andre, der sigtes for dels menneskehandel og dels rufferi. Blandt andet blev en 45-årig dansk mand og en 33-årig udenlandsk kvinde natten til fredag anholdt i nærheden af et af bordellerne. De er fængslet for fire uger, mistænkt for at have tjent et millionbeløb på handel med udenlandske kvinder.