Nyheder

Dansk bud på en 'kanon' for musikvideogenren

Mens musikvideoen mister fodfæste på tv og bliver til et - ofte grynet - fænomen på nettet, forsøger et filmmagasin i den første danske dvd-samling af sin slags at samle de seneste 15 års mest bemærkelsesværdige musikvideoer.

Det er filmmagasinet EKKO, der har kanoniseret 20 musikvideoer for at hylde genren i et format, hvor denfor alvor kommer til sin ret.

Blandt de udvalgte videoer finder man blandt andre den kendte danske instruktør, Martin de Thurah, der har lavet videoer for internationale navne som James Blake, Editors og for nylig den canadiske sangerinde Feist. Derudover finder man anerkendte instruktører som Michel Gondry, der har instrueret Radioheads nummer "Knives Out".

Blandt de 20 musikvideoer har redaktionen også fundet plads til musikvideoer fra to danske bands - nemlig 'To the Lighthouse' af Moi Caprise og 'Keep Me in My Plane' af WhoMadeWho.

Kulturen på NEWS havde onsdag aften besøg af folkene bag Good Boy! Creative, der har instrueret 'Keep Me in My Plane' til en snak om, hvordan man sikrer et stærkt visuelt sprog i musikvideoerne i en tid, hvor genren er i forandring.