Nyheder

Minister: Få styr på Det Kgl. Teater

Kulturministeren slår nu i bordet og giver Det Kongelige Teater to måneder til at få løst den aktuelle krise, der er genopblusset. Det fortæller Kulturen på News.

Problemerne er brudt ud igen, efter at Det Kongelige Balletkompagni offentligt har klaget til bestyrelsen over nationalscenens ledelse.

"Jeg giver bestyrelsen to måneder til at få løst det her. Hvis ikke, så er det ikke bare bestyrelsen, men også mig som minister, der har et problem," siger kulturminister Uffe Elbæk til Kulturen på News.

Ministerens reaktion kommer dagen efter, at de kongelige balletdansere offentligt erklærede, at de ikke længere har tillid til teaterets ledelse. Danserne gik til bestyrelsen og medierne med deres klager, som bl.a. lød: "Tilliden til og troen på vores nuværende ledelse er ikke til stede".

Elbæk: Tag hånd om problemerne

Nu kræver kulturminister Uffe Elbæk, at bestyrelsen hos det kongelige teater tager hånd om problemerne. Men modsat oppositionspartierne Venstre og Dansk Folkeparti har han tiltro til den siddende bestyrelse med Stine Bosse i spidsen.

"Jeg tror på, at bestyrelsen skal have arbejdsro. Det er det eneste rigtige. Og jeg går ud fra, at de vil finde en løsning i samarbejde med teatrets ledelse," siger Uffe Elbæk til Kulturen på News.

Det er ikke første gang, at der er ballade i balletten for offentlig skue. I sommeren 2011 blev balletmester Nikolaj Hübbe beskyldt for kokainmisbrug og dårlige lederskab, og det er problemer fra dengang, som balletdanserne mener, at teaterchef Erik Jacobsen endnu ikke har løst.

Kulturministeren er som alle andre træt af at se nationalscenen hænge sit beskidte vasketøj offentligt til tørre.

"Det er ikke holdbart, at der er medarbejdergrupper, der ikke føler sig hørt og er kede af den måde, tingene foregår på. Det er ikke værdigt for nogen," fastslår Uffe Elbæk over for Kulturen på News.