Nyheder

Bliv skilt på 12 minutter

Det behøver ikke tage evigheder at blive skilt. Rent faktisk kan det klares på bare 12 minutter.

Statsforvaltningen Syddanmark tilbyder som den første herhjemme lynbehandlinger om separation og skilsmisse, skrev jv.dk fornylig.

Det eneste, det kræver, er at begge parter møder personligt op på Statsforvaltningens hovedkontor i Aabenraa og er enige om at gå fra hinanden.

Normalt er ventetiden i gennemsnit fem uger, fra ansøgningen er afleveret.

"Jeg tror, at vores rekord er 12 minutter, fra parret kom ind til skranken, til de gik igen," fortæller fuldmægtig Tine Bjerre fra Statsforvaltningen Syddanmark.

Lynskilsmisser blev startet som et forsøg i oktober, og siden har fire par om dagen - cirka 300 par i alt - benyttet sig af tilbuddet. Derfor vælger man nu at fortsætte.

Kan komme hurtigere videre

Parforholds- og skilsmissecoach Mette Haulund er positiv over lyntilbuddet til ægtepar, der ønsker at blive skilt i en fart.

"Først i det øjeblik separationen er igennem, kan man komme videre og få ordnet det økonomiske gennem bodelingen. Så længe det ikke er på plads, står man i et vadested, og det er ofte der, skænderierne og uenighederne opstår. Det undgår man på den her måde," siger Mette Haulund.

Kan gå for stærkt

Men selvom det kan lyde besnærende at blive skilt på et kvarter, mener familieadvokat Sven Brouer Seedorff godt, turen ned til statsforvaltningen kan gå for stærkt.

"Selvom man er enige om alt, bør man lige snakke med en advokat først. Vi kender faldgruberne og ved, hvor folk går galt i byen. Ofte er der en part, som har bukserne på i forholdet, og så risikerer den svage part at få trukket noget ned over hovedet," siger familieadvokaten.