Nyheder

Voldsomt opgør på Det Kgl. Teater

Der er et voldsomt opgør i gang på Det Kongelige Teater. Både balletdansernes og skuespillernes tillidsmænd kommunikerer nu med bestyrelsesformanden, Stine Bosse, uden om teaterdirektør Erik Jacobsen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

"Konsekvenserne af Det Kongelige Teaters inkompetente ledelsesstil er endnu ikke klare, men tilliden til og troen på vores nuværende ledelse er ikke til stede," skriver balletdansernes fagforening i et brev til Det Kongelige Teaters bestyrelse.

Baggrunden er de voldsomme ledelsesproblemer, som Morgenavisen Jyllands-Posten kunne fortælle om i sommer, da en intern rapport fortalte om kokainmisbrug, mobning, en utilregnelig balletmester og ekstremt dårligt arbejdsmiljø i balletten.

Men hverken teaterdirektør Erik Jacobsen eller balletmester Nikolaj Hübbe har ifølge danserne gjort noget for at løse problemerne. Og da teatret i januar gennemførte en fyringsrunde, som danserne beskriver som absurd, flød bægeret over.

"Jeg læser ikke brevet som, at balletten har mistet tålmodigheden med den daglige ledelse," siger bestyrelsesformand Stine Bosse, der skal møde balletdanserne og skuespillernes tillidsmand, Henrik Jandorf, mandag.