VIDEO: Khader og Kholghi i livlig debat

Den ene er oprindeligt fra Syrien, den anden fra Iran. Begge kom de til Danmark, da de var henholdsvis 11 og 13 år.

Den tidligere folketingspolitiker, udenrigskommentator og foredragsholder Naser Khader og skuespilleren og kommentatoren Farshad Kholghi.

Men selv om de er enige om at bekæmpe eftergivenhed overfor den islamiske ideologi, så er de rygende uenige om, hvad konsekvenserne af det arabiske forår har ført med sig.

"Det er, som vi under det arabiske forår, glemte de kritiske briller, og så hoppede vi rundt og sang på arabisk og synes nej, hvor er det fint, fordi der er nogle, der råber demokrati."

"Jeg er ikke imod, men jeg er imod, at man råber på demokrati og så kommer islamisterne, overtager magten og tager al håbet fra dem. Euforien overtog krtikken," siger Farshad Kholgi.

Frygter ikke fremtiden

Men Naser Khader frygter ikke fremtiden på trods af, at flere islamistiske partier har vundet magten ved demokratiske valg i de arabiske lande.

"Det er dejligt, det der sker. Vi har i mange år sagt, hvorfor gør de ikke noget, hvorfor kæmper de ikke for demokrati, og nu har de gjort det. Det er kommet indefra, og det styrker det. Mellemøsten er forandret for altid."

"Diktatoren tager magten til sig med kampvogne, og så går vælgerne til stemmeurnerne og stemmer på nogle, som vi ikke kan lide. Men vi kan ikke trylle dem væk, de er en del af virkeligheden. Men senere vil befolkningen sande, at islamisterne ikke kan give dem løsninger, når det handler om vækst og økonomi."

"De har den fordel, at de har været organiserede i moskeerne, og det er enormt svært at danne nye partier, det ved jeg, det har jeg selv prøvet i Danmark.

"Et halvt år efter vi havde dannet Ny Alliance, kom der folketingsvalg, der var vi endnu ikke færdige med at lave partiprogram få en landsorganisation og dette er et demokratisk land, så forsøg lige at tænke på, hvor svært det er i Egypten," sagde Naser Khader.

"Ja, og I var ramt af den eufori, som vi også ser i de arabiske lande. Og det viste sig at være varm luft," svarer Farshad Kholgi.

Emnet Syrien og ikke mindst Vestens behandling af oprørere i den arabiske verden førte søndag aften til en ophedet og ganske livlig debat i TV2 NEWS søndag aften. Se hele debatten i i videoen øverst i artiklen.