Nyheder

Regeringen, DF og EL indgår aftale

Borgere i hele landet kan formentlig se frem til at få lidt billigere bus-billetter og bedre kollektiv trafik.

Regeringen er blevet enige med Dansk Folkeparti og Enhedslisten om en trans-portaftale, der giver 500 millioner kroner årligt til billigere kollektiv trafik og 500 millioner kroner årligt til bedre kollektiv trafik.

Samtidig er det lykkes finansminister Bjarne Corydon at få de to yderpartier i Folketinget - Dansk Folkeparti og Enhedslisten - til at mødes. Det er DF's første aftale med regeringen.

Naturligt for Dansk Folkeparti

Ifølge Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl er det helt naturligt, at DF går med i aftalen. Partiet har nemlig længe ønsket at lukke skattehullet i forhold til leasing- og demobiler.

"Vi har hele tiden synes, at det var godt at for lukket hullet. Derfor ikke svært sige ja til aftalen."

"Nu får vi indflydelse på, hvordan pengene skal bruges. Der vil vi sikre, at pengene ikke kun går til hovedstaden, men til hele landet. Samtidig har vi sikret, at regeringen ikke henter flere skatter hjem fra bilisterne," siger Kristian Thulesen Dahl.

Frank Aaen glad for aftale med Dansk Folkeparti

Hos Enhedslisten ser man ikke noget problematisk i, at venstrefløjspartiet indgår en aftale med Dansk Folkeparti.

"Hvis vi får chancen for at give et løft til den kollektive trafik og samtidig lukke skattehul, så gør vi det. Det har vi ikke noget problem med at stemme for sammen med nogen partier," siger Frank Aaen.

Enhedslisten har presset på for at få 600 millioner kroner ekstra i år til den kollektive trafik, fordi indtægterne fra leasing allerede kommer ind fra tirsdag, da lovforslaget blev fremsat.

Aftalen giver én milliard kroner årligt fra 1. januar 2013, og derudover skal en kommission vurdere, hvordan trængslen kan fjernes omkring København.