Nyheder

S: Vi har næsten klaret det til UG

Kønt ser den seneste Megafon-måling ikke ud, hvis man har sympatier for Socialdemokraterne. Det før så store parti får kun 20,2 procent af stemmer. Det er den dårligste måling for liste A siden 1998, hvor Poul Nyrup sagde, at han ville droppe efterlønnen.

Gruppeformand for Socialdemokraterne, Mogens Jensen, går dog ikke i panik over den lave vælgertilslutning:

"Meningsmålinger går op og ned. Det der er det vigtigste projekt for regeringen er jo ikke en trængselsring. Det er at få skabt gang i væksten og gang i nogle jobs i gen i Danmark," siger han til TV 2 News.

SF og De Radikale er samtidig gået en smule frem, og det skyldes ifølge Mogens Jensen, at Socialdemokraterne er et stort parti med mange politiske interesser.

"Udfordring for os har været, at vi har haft et bagland i den her sag, som helt klart har været meget negativt over for trængselsringen og som vi har skullet slås med," siger Mogens Jensen.

Og det var altså en kamp som borgmestrene vandt. Det erkender Mogens Jensen:

"Det er en del af en politisk proces i et politisk parti, at der kan være uenighed om ting. Det har det været i den her sag. Det tackler vi, ligesom vi har gjort mange før. Og jeg synes det er klaret - næsten - til UG med kryds og slange.